Ik was niet bang voor de operatie, ik was vooral heel blij dat er iets aan gedaan werd

Meneer Bovenhuis kreeg handtherapie na een operatie voor de ziekte van Dupuytren aan de rechterhand

“Mijn pink ging steeds krommer staan. Dat duurde een aantal jaar, maar uiteindelijk stond die 63% scheef. Geleidelijk aan kreeg ik er dan ook meer last van. Eigenlijk staat die pink de hele tijd onder spanning. Nogal vervelend als je iemand bijvoorbeeld een hand geeft.”

“De huisarts verwees me door naar het ziekenhuis.  De zwelling had te maken met een verharding van de pezen. Ik werd verwezen naar de plastische chirurgie waar de ziekte van Dupuytren vastgesteld werd. Ik was niet bang voor de operatie.  Ik was vooral heel blij dat er iets aan gedaan werd. Wel moest ik nog even wachten op mijn behandeling, dat duurde zo’n drie maanden.”

Wat ik fijn vond, is dat alles met je als patiënt overlegd wordt

“Voor de operatie kreeg ik een aantal afspraken. Eerst met de verpleegkundige. Deze gaf me uitleg over wat me te wachten stond, welke medicijnen we zouden gebruiken. Daarna besprak de chirurg hoe de operatie zou verlopen. Vervolgens sprak ik de anesthesist over de verdoving. Wat ik fijn vond is dat alles met je als patiënt overlegd wordt. Het gaat er echt om wat jij graag wilt en wenst, niet wat de arts al bedacht heeft.”

“Ik koos voor gedeeltelijke verdoving. Het duurde ongeveer een uur voordat mijn hele arm verdoofd was en ik geopereerd kon worden. Ik vond het interessant om mee te kijken hoe de hele operatie verliep. Het is best een gek gevoel als je arm helemaal verdoofd is, maar je zelf nog wakker bent. Na de operatie kon ik even bijkomen op de uitslaapkamer. Daar checken ze alles nog een keer. Hoe het zit met je bloeddruk en je hartslag bijvoorbeeld.”

Ik ben ontzettend te spreken over de artsen en de fysiotherapie. Ze denken met je mee en zijn makkelijk te bereiken

“Mijn operatie vond plaats op vrijdag en die maandag daarop zat ik al bij de fysiotherapeut. Na een week konden mijn hechtingen eruit. Ik kreeg veel uitleg over welke oefeningen ik kon doen en dat stond ook duidelijk op een blaadje uitgelegd. Honderd procent herstel is natuurlijk nooit te beloven, maar ik heb ontzettend geluk gehad. Ik ben geheel en dus 100% hersteld! Ik ben ontzettend te spreken over de artsen en de fysiotherapie. Ze denken met je mee en zijn makkelijk te bereiken. Ik ben zeer tevreden over de gang van zaken.”