Van afspraak tot operatie: dit kunt u verwachten

  1. U wordt door uw arts doorverwezen

    Uw huisarts is uw eerste contactpersoon op medisch gebied. Hij of zij zal uw klachten beoordelen. Veel kleine behandelingen kan uw huisarts zelf uitvoeren, maar het kan ook zijn dat hij/zij u doorverwijst naar het Handencentrum voor gespecialiseerde medische hulp. Uw huisarts zal in dat geval een verwijsbrief voor u schrijven. Dit is nodig als u wilt dat uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Deze verwijsbrief heeft u nodig als u bij ons op de polikliniek langskomt.

  2. U maakt een afspraak op de poli

    Heeft u de verwijsbrief van uw huisarts binnen? Dan kunt u ons bellen om een afspraak te maken op de poli Plastische Chirurgie van het Martini Ziekenhuis Groningen. U kunt ons bereiken op (050) 524 59 80. De polikliniek is op werkdagen geopend tussen 8.00 en 16.30 uur. Voordat u langskomt willen we u vragen alvast een vragenlijst in te vullen. U krijgt uw afspraak per post thuisgestuurd.

  3. We bespreken uw situatie en stellen een behandelplan op

    U komt langs op de polikliniek Plastische Chirurgie van het Martini Ziekenhuis Groningen (route naar de poli binnen het ziekenhuis). We nemen de tijd om uw situatie goed te bespreken. De arts zal uw hand of pols onderzoeken en aan de hand van zijn/haar bevindingen een behandelplan opstellen.

    Op de polikliniek Plastische Chirurgie kunt u te maken krijgen met een van de arts-assistenten of coassistenten. Deze werken altijd onder directe supervisie van een van de plastisch chirurgen.

  4. We voeren het behandelplan uit (bijv. operatie of therapie)

    Indien mogelijk verhelpen we uw hand- of polsklachten met handtherapie. In sommige gevallen zullen we uw hand of pols echter moeten opereren. Uiteraard lichten we in een gesprek uw behandelplan toe.

  5. We helpen u met de revalidatie

    De eerste 12 weken na uw behandeling zijn cruciaal. Het is belangrijk dat u oefeningen doet om uw hand of pols optimaal te laten herstellen. U wordt hierbij geholpen door onze handtherapeuten. Zij begeleiden het revalidatietraject. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar, mocht u nog vragen hebben of klachten houden.